Ομολογία αποτυχίας από τον Στυλιανίδη – Έριξε τις ευθύνες στις τεχνολογικές ελλείψεις

Υπήρξε σχέδιο αλλά δεν υλοποιήθηκε γιατί υπήρξε έλλειψη συντονισμού, ομολόγησε ο υπουργός για το φιάσκο του χιονιά

Εξηγήσεις για τον ανύπαρκτο συντονισμό των υπηρεσιών και τα προβλήματα στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να εγκλωβισμένους χιλιάδες πολίτες από το χιόνι στις οδικές αρτηρίες, προσπάθησε να δώσει από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Χρ. Στυλιανίδης ομολόγησε ότι υπήρξαν προβλήματα και αδυναμίες στον συντονισμό των υπηρεσιών, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι υπήρξε σχεδιασμός και συνεχής αξιολόγηση της κατάστασης. Αντί ωστόσο για ανάληψη της ευθύνης, αναφέρθηκε σε σύγχρονα εργαλεία που χρειάζονται και τεχνολογική αναβάθμιση. Έκανε λόγο για σύγχρονα ραντάρ και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης. «Αν τα είχαμε και τα είχαν οι μετεωρολόγοι μας θα μπορούσαμε να ξέρουμε τον όγκο του χιονιού. Τα χρειαζόμαστε. Δεν το λέω για υπεκφυγή και δικαιολογία».

Είπε ακόμα ότι υπήρχε σχέδιο αλλά δεν υλοποιήθηκε γιατί υπήρξε έλλειψη συντονισμού. Ασάφεια και η έλλειψη συντονισμού της κεντρικής κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Χαρακτήρισε την Αττική Οδό, ως αδύναμο κρίκο και έριξε για άλλη μια φορά ευθύνες στην ιδιωτική εταιρεία. «Δεν έχω διάθεση να συγκρουστώ με ιδιωτική εταιρεία αλλά ο πιο αδύναμος κρίκος ήταν η Αττική Οδός. Ειδικά οι Αττικές Διαδρομές διαβεβαίωναν ότι ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και διέθετε παραπάνω οχήματα. Αντίθετα η Νέα Οδός ανταπεξήλθε».

Ομολόγησε ότι δεν κρατήθηκαν πρακτικά στις συσκέψεις που προηγήθηκαν για τον συντονισμό. Όπως υποστήριξε αυτές «οι συσκέψεις δεν είναι συνεδρίαση διοικητικού οργάνου», σημειώνοντας πως «δεν τηρούνται πρακτικά ακόμα και με βάση την ενωσιακή πρακτική αλλά και την εθνική πρακτική όπως με έχουν ενημερώσει οι νομικοί μας σύμβουλοι. Είναι ad hoc συνεδριάσεις που δεν κρατούνται πρακτικά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί